top of page
IMG_5509(Edited).jpg
            Min Söta Värld
17860968212745608.webp

När all började

Jag har alltid tyckt att ha vänner omkring mig. Det sociala livet var mycket viktigt när jag bodde i Perú (mitt hemland) men där matlagning var roligare än bakning.

När jag flyttade till Sverige (2005) märkte jag att "fika" är en av de viktigaste ord man lär sig och samtidig märkte jag att det sociala delen av svenskar är genom att umgås och fika.

Då började jag baka till mina klasskamrater och vänner och så växte intresset för bakning. Min mamma är konditor och jag alltid såg när mamma bakade till alla kalas, fest, bröllop etc, men trodde jag aldrig att jag skulle vilja följa hennes spår efter 32 år av mitt liv.

Från att vara ett hobby till att välja utbilda mig till konditor/bagare och på köpet kallskänka var det roligaste jag vet. (2010)

Efter några år som konditor på ett lokal bageri i Motala skadade mina armar och blev sjukskriven några år. 

Efter min medverkan på tv-programet Det stora tårtslaget år 2017 var det dags för mig att ta nästa steg. Mina armar efter träning och mycket tålamod mådde bättre då.

Äntligen kom den stora dagen!! maj 2017 startade jag min hem konditori och är glad och stolt över det jag har åstadkommit. 14 mars 2019 öppnade jag mitt konditori/butik på Rådmansplan 1 i Motala. Hur stolt är jag går inte att beskriva, det har inte varit lätt, mycket jobb och mycket nytt men jag är glad av att träffa er och kunna erbjuda goda bakverk och tårtor som bakas helt från grunden med fina råvaror och mycket kärlek.

Nästa steg blev sommar 2022 då min man och jag öppnade vår konditori (café) i centrala Motala. 

Efter tuffa månader med höjning av räntor, pris på bensin, rekord stor höjning av råvaror/matvaror med många tårar, extremt hårda åtgärder och hjälp av våra nära och kära och vår hyresvärd från vår lokal på stan kommer vi fortsätta kämpa och ha öppet vår konditori.

TACK VARE ER VI KAN FINNAS KVAR!

Brenda

bottom of page